The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Top

Wendy vertelt waarom zij like2match gestart is

like2match recruitment is gericht op de persoon achter het CV

Wij van like2match komen zelf uit het vak en hebben jarenlang de rol vervuld waarvoor wij nu de match gaan maken. En wij matchen niet alleen de kandidaat, wij helpen de nieuwe werknemer met onze eigen kennis en ervaring versneld ‘thuis’ te zijn bij zijn nieuwe werkgever!

Waarom ik like2match gestart ben en erin geloof

Eigenlijk heb ik me altijd al gefocust op het succes van de ander met name de afgelopen 10 jaar waarin ik afwisselend als freelancer of consultant in de retail heb gewerkt. Voor mij is dit een hele logische stap. 

Ik heb bij meer dan 30 organisaties gewerkt. De ene keer een langere tijd en soms een kortere klus. Hierdoor ken ik de cultuur van veel organisaties en voel ik goed aan welke persoon binnen die organisatie past. Ik weet vanuit eigen ervaring welke type persoon slaagt binnen die organisatie. Veel werkzoekende zullen uit mijn eigen netwerk komen. Ik ken veel goede mensen en vooral bijzondere persoonlijkheden. Ik kijk ernaar uit hun te kunnen helpen bij hun volgende carrièrestap. Hetzelfde geldt voor de bedrijven die ik ken. Retail is ontzettend in beweging en dat vraagt veel van de organisaties, of beter gezegd van de mensen. De mensen maken het verschil en ik ga deze bedrijven graag begeleiden om de juiste kandidaat, die past binnen hun visie, normen en waarden te zoeken en te matchen.

Maar hoe start je dit op? En met wie? Toeval bestaat niet 🙂 

Een jaar geleden, nog wel op een netwerkborrel van een recruiter, kwam ik opnieuw met Ursula de Mol in gesprek. Ursula en ik hebben een korte tijd op directors niveau samengewerkt en onze synergie en complementair zijn aan elkaar, was in die tijd al heel duidelijk.Wij bespraken mijn passie over mensen en bedrijven matchen en van het één kwam het ander. Ook Ursula liep al langere tijd met het idee. Wij waren het dan ook snel eens over dat de kansen om mensen vanuit ons eigen vakgebied op de juiste plek te matchen en te coachen in het recruitment lagen. En zo is het gestart. 

Hoe onderscheidt like2match zich?

Like2match onderscheidt zich in het vooropstellen van de persoon achter de kandidaat, in plaats van alleen de competenties te matchen. Wij zijn ervan overtuigd dat als de persoon past in de organisatie de eventueel ontbrekende vakinhoudelijke kennis geen ‘show stopper’ mag zijn. Dat deel is met de juiste persoonlijkheid eenvoudig en snel bij te leren en daar zijn wij van like2match voor! Wij coachen de kandidaat op hun ontbrekende kennis en helpen zo om de kandidaat zo snel mogelijk productief te laten zijn. 

Dat is de kracht van like2match; wij zijn de mensen uit het vak en hebben vanuit de praktijk kennis van de organisatiecultuur,  van de functies en van de kandidaten waar we vaak zelf mee gewerkt hebben. Met die praktijkkennis gaan wij de juiste match maken en de nieuwe medewerker waar nodig ‘on the job’ te begeleiden. Like2match is voor mij de kans om mijn passie, anderen in de spotlights te zetten en te laten stralen, te verwezenlijken!

Wendy