The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Top

Hoe houd jij de digitalisering bij?

“als je nu afstudeert is de kans groot dat je over een paar jaar alweer een achterstand in skills en vaardigheden hebt”

Ervaar jij dit ook? Heb je net een nieuwe smartphone , is hij na een paar maanden alweer verouderd. Heb je eindelijk door hoe je een artikel op Linkedin maakt en activeert, is het inmiddels beter om je te richten op stories. De ontwikkelingen volgen elkaar mega snel op. Hoe faciliteer jij je medewerkers zodat zij met de recente ontwikkelingen blijven meekomen? Benodigde skills veranderen heel snel, kijk daarom vooral naar de persoonlijkheid van de potentiële nieuwe medewerker. 

Ik werk nu thuis en vergader virtueel. Ik houd virtuele intakegesprekken met sollicitanten. Wij werken nu met vlogs om ook op afstand de kandidaten achter het CV te laten stralen.  Wie had ooit een virtuele vrijdagmiddagborrel voorspeld? Ik heb dit allemaal niet zien aankomen. Jij wel? Is het slecht? Nee zeker niet. Veel van deze ‘must do’s’  houd ik zeker ook na de crisis in stand. 

Digitale snelheid 

De snelheid waarmee alles gaat is nauwelijks bij te houden. Het is niet alleen de snelheid maar ook de veranderingen die de nieuwe ontwikkelingen met zich meebrengen.De komst van de smartphone is niet alleen handig maar bedenk eens hoe ‘dat ding’ de wereld om ons heen heeft veranderd.  Als ik dit vertaal naar jouw medewerkers, vraag jij jezelf vast wel eens af hoe jij jouw team up to date houdt? Wissel jij iedere 2 jaar het team om de skills actueel te houden? Nee toch? Hoe zorg je dat je huidige team geïnspireerd blijft en meegroeit? Stimuleer jij hun growing mindset? 

Digitale economie

Naast de komst van de smartphone zijn er veel meer big-tech bedrijven die allemaal dezelfde disruptie veroorzaken. Ze zijn in eerste instantie vooral handig voor de consument en ze hebben de economie volledig op zijn kop gezet.  In een eerder artikel noemde ik bedrijven die voor een directe verandering in de retail hebben gezorgd. Dat zijn onder andere Amazon, Alibaba. Maar ook een Facebook en een Instagram zijn behalve sociale media platformen inmiddels volwaardige verkoopkanalen.  Er zijn natuurlijk meer big-techs die heer en meester  zijn op een bepaald gebied. Denk aan: Streamingdiensten als spotify & Netflix maar ook aan Uber & Uber eats en Airbnb.

Blijf investeren in je personeel

Vraag je vooral bij de werving van nieuwe medewerker af welke persoonlijkheid er nodig is. Welk type mens voegt waarde toe. Benodigde skills veranderen namelijk zo snel en het  geschikte CV van nu kan zomaar over een paar maanden minder geschikt zijn. Skills zijn, bij mensen met een growing mindset, aan te leren en te optimaliseren.

Dat is nou juist waar like2match voor staat. Het werven van de juiste personality! Skills leren wij ze wel bij, wij zijn tenslotte een team vol vakidioten.

Skills bijleren in 100 dagen

Wij gaan voor de juiste persoon. Als die match er is, coachen wij de geplaatste nieuwe collega 100 dagen. In die 100 dagen leren wij de skills bij die eventueel missen. Hoe dan? Wij komen zelf uit het vak, zijn zelf actief in het vak en wij delen die concrete kennis en ervaring. Vanzelfsprekend delen wij onze kennis ook graag met de huidige teamleden. Uit ervaring weten we dat die kennis en ervaring juist ook voor hen heel interessant is.

Wil je sparren over hoe jij je team  up to date houdt in deze snel veranderende digitale wereld? Of ben je op zoek naar die nieuwe medewerker die als persoon de juiste match is?

Ons team staat voor je klaar!

Wendy 06-81951940

#ecommerce #digital #dataanalyse #retailing #socialcommerce #content #digitalcommunicatie