The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Top

Van collega naar succesvolle ondernemer, wat is jouw pad?

 

Wendy: “Wij van like2match kennen onze kandidaten. In veel gevallen hebben we zelfs persoonlijk samengewerkt met de mensen die we voordragen aan onze klanten. Een goed voorbeeld is Annelies Boonstra Ik heb tien jaar geleden intensief met haar samengewerkt. 

 

Annelies: ‘Wendy en ik worden in 2009 aan elkaar voorgesteld bij Wehkamp. Wij werkten daar onder andere aan de transitie van catalogus naar online. Ik heb veel goede herinneringen aan deze tijd. We hebben veel gereisd samen. Op reis leer je elkaar wel kennen. We zijn beiden heel praktisch en to the point. Met Wendy kon en kan ik lezen en schrijven.

In 2012 scheiden onze wegen. Ik ga aan de slag bij Bol.com. Daar zet ik het woonplatform op. Wendy kiest voor een carrière als interimmer. Ondanks dat we elkaar jaren niet persoonlijk hebben gezien zijn we elkaar nooit helemaal uit het oog verloren.  

 

Eind 2020 belt Wendy. Ze is inmiddels actief met haar grote droom, haar bedrijf like2match. Zij vertelt over een interim opdracht bij Fonq. Die opdracht is mij op het lijf geschreven. Ik  ga op gesprek en krijg de opdracht. Ik heb het enorm naar mijn zin en word later door hetzelfde bedrijf nog eens voor een half jaar teruggevraagd. Perfecte match dus.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na acht jaar interimmen begint het ook bij mij te kriebelen. Ik wil groeien en een eigen bedrijf opzetten.  Net als Wendy.

 

Begin april ben ik retailimpuls.com gestart. Ik adviseer retailers en merken hoe je meer omzet kan maken. Maar ook hoe zij zich in deze toch moeilijke tijden kunnen onderscheiden en winst maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan E-commerce en merkontwikkeling. Iets wat ik vanuit de inkoopkant altijd heel veel heb gedaan.

 

Wendy is mij voorgegaan in het opzetten van een eigen bedrijf. Ik heb besloten haar pad te gaan bewandelen en vraag haar eerder dit jaar om advies. Wendy zegt letterlijk: ‘Interimmen zal jou op de lange termijn niet meer bevredigen. Ik geloof in jou. Dat moet je gewoon doen.’ Om haar woorden kracht bij te zetten, introduceert Wendy mij bij haar businesscoach. Bijzonder vind ik dat, als je kijkt vanuit Wendy’s perspectief en businessmodel. Waar de meeste opdrachtgevers zich waarschijnlijk bezighouden met het conflicterende belang, stelt Wendy mij als persoon voorop. Van collega’s naar interimmers tot ondernemer en bedrijfseigenaar. Wendy en ik weten wat we aan elkaar hebben, waar we goed in zijn. We stimuleren en motiveren elkaar. Zijn beiden van de ontwikkeling. Dat is bijzonder, maar voelt tegelijkertijd natuurlijk en normaal.

 

Wat ons betreft is dit een mooi en inspirerend verhaal over twee mensen die elkaar in hun carrière helpen en versterken.  En daarnaast het belang van de persoon altijd vooropstellen.

 

Ook advies nodig? Neem dan vooral contact op met Wendy of Annelies!

Annelies:  commercieel advies  profiel Linkedin

Wendy:     carrière advies          profiel Linkedin