The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Top

Is jouw team klaar voor het ‘nieuwe normaal’ ?

Werk jij in een [retail] organisatie en wil je dat je team nog beter gaat samenwerken? Het samenstellen van een winning team is een enorme uitdaging. Dat begint bij het matchen van juiste persoonlijkheden . Die moeten afgestemd zijn op het doel dat er nu ligt.  Vervolgens is de vraag; heeft ieder teamlid hetzelfde doel voor ogen?

IIk heb vele teams mogen samenstellen en begeleiden. Een goede herinnering heb ik aan een retailer die een grote online transformatie doormaakte. Er waren persoonlijkheden nodig die de transformatie aan durfde te gaan. Uiteindelijk was het team een mix van generaties. Iedereen gaf commitment, het doel was helder en  de teamspirit was geweldig. De transformatie is daardoor  goed geslaagd. Ik ben trots dat ik onderdeel was van dat team!

Digitalisering

De ontwikkelingen in digitalisering gaan supersnel. De concurrentie in de retail  is moordend. We winkelen nu nóg meer online. We werken thuis en in de cloud en hebben virtueel overleg.  En ik ben bang dat dit zomaar vanaf nu het ‘nieuwe normaal’ is! 

Kwetsbaarheid retail 

Retail is nog steeds grotendeels afhankelijk van een hoge omloopsnelheid en vierkantemeter omzetten. In mijn opdrachten als category- assortiment manager ben ik altijd bezig om de vierkantemeter omzet zo hoog mogelijk te krijgen.  De ‘1,5 meter economie’ heeft dat model volledig onderuit gehaald.  

De onzekerheid; hoe lang de crisis duurt, hoe die verloopt en of er straks nog een lock-down komt? Dat maakt keuzes niet eenvoudig.  

5 tips voor doelgericht samenwerken

De verandering en digitalisering vragen vast ook bij jou om aangepaste doelen.  Mijn tip; begin met het formuleren van de  doelstellingen en de koers. Kijk daarna pas naar de samenstelling van je team. 

Check deze tips voor succesvol teamwork;

Samen sterk

Het bepalen van je doelen en de koers is zeker geen statische keus. De weg naar resultaat is een weg van vele uitdagingen. Je krijgt nieuwe Inzichtenen die  maken soms dat je je moet heroriënteren. In de dagelijkse praktijk ga je zien of de combinatie van doelen, koers en teamsamenstelling de juiste is. En waar je eventueel moet bijstellen.

Zo doen wij het

Wij stellen altijd de persoonlijkheid van de kandidaat voorop. Dat is de sleutel voor een juiste teamsamenstelling. 

Wil je sparren over de bestaande teams in jouw organisatie?  Of sta je aan het begin van het formeren van een nieuw team?  Wij helpen je graag!

 

Wendy ter Wal 06-81951940

of contact mijn partner

Ursula de Mol 06-51962724

Met dank aan Karja Staartjes de schrijfster van het boek TOPTEAMS waar ik veel inspiratie uit gehaald heb voor deze blog.