The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Top

Recruitment: uitbesteden of zelf doen?

Bij veel bedrijven is er discussie of recruitment door de HR afdeling zelf gedaan moet worden, of dat het moet worden uitbesteed aan een bureau. 

Carla Beijer, associate bij like2match haar ervaring is dat het samenwerken met een bureau juist voordelen heeft, mits je het juiste bureau kiest.

 

Lees hier Carla haar ervaring en advies:

Ik adviseer een bureau met kennis van de arbeidsmarkt en kennis en ervaring in specifieke functies. Dit neemt veel werk uit handen, waardoor HR zich kan focussen en andere zaken kan oppakken. Als dit goed is dan is het de investering al snel waard.

Zelf doen

Als de HR afdeling zelf werving en selectie doet,  is dat vaak een tijdrovend proces. Zeker als er heel veel reacties op een vacature zijn.

  • Alle CV’s moeten gelezen en beoordeeld worden, 
  • niet-geschikte kandidaten moeten zorgvuldig worden afgewezen, 
  • en met een aantal kandidaten moeten gesprekken gevoerd worden. 

Als je dit goed doet, dan kost dit veel tijd van zowel de leidinggevende als van HR.  En tijd is geld.

Het voordeel van het zelf doen is dat de leidinggevende en HR de organisatie goed kennen, weten wat wel/niet nodig is. Als er daarbij een goed systeem ter ondersteuning is,  kost de selectie en administratieve verwerking wellicht minder tijd.

Uitbesteden

Een goed bureau heeft een breed netwerk met de juiste kandidaten. Doet een goede voorselectie. Levert vaak ook een online assessment van de kandidaat en adviseert over de arbeidsvoorwaarden. 

Associate bij like2match

Onlangs heb ik me als associate aangesloten bij like2match, om hen te ondersteunen op HR vraagstukken die zij van hun opdrachtgevers krijgen. 

Dat heb ik onder andere gedaan omdat ik hun aanpak goed vindt. Zij hebben veel marktkennis, kennen de rollen en functies waarvoor ze werven goed, zijn gespecialiseerd in retail, e-commerce en markcom. Bovendien vind ik het sterk dat zij de kandidaat altijd de eerste 100 dagen ’on the job’  coachen. Dat doen zij op zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak.  En dat vind ik echt waarde toevoegen.

Neem gerust contact met Wendy, Mariska of Carla zelf op als je meer wilt weten over de unieke aanpak van like2match! 

#recruitment  #werving  #retailing  #ecommerce  #categorymanagement #supplychain #marketing