The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Top

Moet ik mijn linkedin, facebook of instagram profiel afschermen tijdens het solliciteren?

SOCIAL MEDIA EN SOLLICITEREN. Gaat dat samen? Moet ik mijn social media profiel aanpassen of afschermen als ik aan het solliciteren ben? WIj krijgen die vraag steeds vaker.

Ons advies hierin is simpel:

Als je aan het solliciteren bent moet je je realiseren dat je mensen je profiel bekijken. Grote kans dat je nieuwe werkgever gaat zoeken op internet of ze iets over jou kunnen vinden. Denk daarom altijd goed na over wat je post. Hoe ga je met de verschillende platformen om? 

 

➡️ LINKEDIN 

Wij raden je aan om je LinkedIn profiel nooit af te schermen. Dit is je actuele CV en heel belangrijk als je gaat solliciteren. Wil je liever niet gevonden wilt worden? Verwijder dan je profiel of maak hem onzichtbaar. Alleen is onze vraag in dat geval waarom je dan op linkedin een account hebt?  

 

➡️ FACEBOOK en INSTAGRAM

Op het gebied van Facebook en Instagram is het net even iets anders. Waarschijnlijk gebruik je beide platformen om meer persoonlijke verhalen te delen.  Je kunt je account op privé zetten, dan zien alleen vrienden je profiel. Maar het is zeker niet verkeerd om een goed Facebook en Instagram account te hebben, met leuke foto’s om je persoonlijkheid te presenteren. Bij like2match vinden we juist dit deel ook erg belangrijk, hier kun je  laten zien wie jij prive bent.