The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Top

‘Wij werken met consultants, mensen uit het vakgebied’

Na een geweldige start met veel aandacht vanuit de Linkedin-posts zijn wij naast > 15.000 views en heel veel positieve reacties inmiddels meer dan 100 mooie gesprekken verder. 

Parallel hieraan bouwen we de organisatie van like2match.

Wij doen dit volgens een ‘nieuwe stijl’. Met consultants en zonder recruiters.

 

Hoe werkt het dan?

Onze consultants werken zelf als freelancer in het vakgebied en werkveld waarvoor wij werkzoekenden en werk-, opdrachtgevers met elkaar verbinden. Zij gebruiken hun jarenlange (vak)kennis om te sparren met de kandidaat en het bedrijf: 

  1. zij denken mee met het bedrijf welke mensen nodig zijn op welke plek
  2. zij kennen de functies, de rollen en bijbehorende taken en verantwoordelijkheden, ze zitten er zelf middenin
  3. vervolgens gaan zij op zoek naar de perfecte match. 

Zij zijn echte verbinders. Altijd al geweest, maar nu ook professioneel, onder de vlag van like2match. 

Binnen onze aanpak onderscheiden wij ons door de kandidaten die wij plaatsen de eerste 100 dagen te coachen. Als er tijd en ruimte is dan coachen onze consultants ook hun eigen (geplaatste) kandidaten. Mocht dit niet lukken in verband met hun overige freelance werkzaamheden dan pakken Ursula en ik dit over. In ieder geval zorgen wij ervoor dat voor zowel de kandidaat als de opdrachtgever de eerste 100 dagen succesvol verlopen en er een stevige basis wordt gelegd voor een duurzame verbinding.

Het team van like2match

Er zijn inmiddels 6 consultants aan ons verbonden, allemaal met een geweldig netwerk, grote vakkennis, en een authentieke persoonlijkheid. Toppers in hun vakgebied. 

Als team hebben wij meer dan 30 jaar werkervaring en hebben vaak mensen aangenomen, een team samengesteld en heel veel collega’s opgeleid in het vak en gecoacht.

Gezamenlijk hebben we een ijzersterk netwerk, veel kennis en ervaring en vooral veel goede zin om bedrijven te helpen aan die juiste persoon op de juiste plek. Samen met de werkzoekende streven we naar een duurzame nieuwe werkplek waarin iemand zich optimaal kan ontwikkelen.

Kennis van het vak

Om de juiste match te maken helpt het als je weet wat er speelt binnen een bepaalde branche of een vakgebied. Zo zijn er bijvoorbeeld ontzettend veel functies en verschillende benamingen voor bepaalde rollen. Zeker binnen digitale marketing communicatie, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Doordat wij precies weten welke functies er zijn, hoe ze benoemd worden en wat ze inhouden, kunnen we nog beter de uitdaging van de werkgever met de juiste match invullen. 

En omdat onze consultants zelf werkzaam zijn in het vak, zijn ze uitstekend op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. 

Kennis van de functie

Het zal niet de eerste keer zijn dat een opdrachtgever ‘denkt’ op zoek te zijn naar een online marketeer bijvoorbeeld, maar uiteindelijk toch een veel betere match te kunnen maken met een growth hacker bijvoorbeeld. Hier komen we samen achter, doordat we bij like2match gewend zijn door te vragen en in te zoomen op de uitdagingen. 

Soms denk je ‘what’s in the name’ en dat klopt ook, want wat vooral heel belangrijk is, is dat de eindverantwoordelijke goed kan aangeven welke werkzaamheden moeten worden opgepakt. En waarom deze werkzaamheden dan precies moeten worden uitgevoerd. Zo voorkomen wij dat we met elkaar tijd verliezen aan ‘verkeerde’ kandidaten en uiteindelijk een verkeerde match!

Kennis van de functie

Ons team speurt niet de hele dag Linkedin af en wij sturen ook geen stapels CV’s. Wij onderhouden wel onze eigen contacten in ons netwerk, dat is ons vertrekpunt voor het vinden van de juiste persoon voor die ‘ene’ unieke positie bij dat bijzondere bedrijf!   

Het like2match team heeft met veel mensen uit haar netwerk zelf samengewerkt, hierdoor zijn wij goed op de hoogte van skills en competenties van iemand en kennen wij de mensen persoonlijk. Zo weten we heel goed wat een potentiële kandidaat te bieden heeft.

Kennis van de organisatie en de cultuur

Als freelancer ben je gewend om bij veel en bij verschillende typen organisaties te werken. Het doorgronden van een cultuur van organisatie gaat je vaak snel en gemakkelijk af. Om die reden weten wij en het team sneller en beter wat voor type mensen er bij een bedrijf passen. Dit helpt enorm om de juiste persoonlijkheid te matchen met een bedrijf.

Natuurlijk zijn passende skills en competenties belangrijk, maar een ‘cultural fit’ is vaak nog veel belangrijker.

Onderscheiden vermogen

Onze aanpak noemen wij recruitment nieuwe stijl, ofwel recruitment 4.0. Wat vind jij eigenlijk beter klinken?

Wij zijn ervan overtuigd dat we ook voor jou als bedrijf en voor jou als werkzoekende met onze unieke manier van werken in staat zijn de perfecte match te maken!

Wil je met ons kennismaken? Graag!

Bel of mail me gerust!