The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Top

Werken op afstand? Een vloek of een zegen?

Twee maanden voordat Corona in maart 2020 ook Nederland op z’n kop zet, opent like2match haar virtuele deuren. Hoe is dat eigenlijk om te werken bij een bedrijf zonder kantoor? Team like2match vertelt:

 

Oprichter & Matchmaker Wendy: “Heel even heb ik overwogen om een fysiek kantoor te openen, maar vrij snel dacht ik: waarom eigenlijk? In die beginperiode waren wij met ons tweeën; de office manager en ik. Onze job bestaat voor een groot deel uit het interviewen van kandidaten en besprekingen met opdrachtgevers. Veel praten dus. Dat gaat mij in alle rust aan mijn keukentafel gemakkelijker af, dan wanneer ik naast een bellende collega zit. Persoonlijk vind ik thuiswerken dus top, maar ik begrijp dat het niet voor iedereen en elke gezinssituatie even handig is.

Ik vind het gezellig om collega’s aan mijn keukentafel te ontvangen. Met relaties of kandidaten spreek ik liever af in een koffietentje. Maar ook wanneer we  door een lockdown noodgedwongen het traject van A tot Z via Google Meet moeten afhandelen, komt het goed. Iedere ochtend start ik met een  bilaatje met Erna, Wendela en Mariska en bespreken we wat we die dag gaan doen. Verder is iedereen vrij om de werkzaamheden uit te voeren op een moment dat schikt. Zolang de waarden van like2match in het werken maar worden aangehouden. Warm en persoonlijk.

 

Onze waarden in alles wat we doen:

open;

duidelijk;

rechtvaardig;

eerlijk en oprecht;

daadkrachtig!

 

Geen fysiek kantoor hebben, betekent trouwens ook dat we werken waar we maar willen. Komend voorjaar staat ‘ons’ kantoor bijvoorbeeld een weekje in Malaga. Goed voor de productiviteit en de nodige Spaanse zonne-energie! Leuker kunnen we het niet maken.”

 

Office Manager Erna: “Ik moest best wennen aan werken op afstand. Die persoonlijke connectie met collega’s is voor mij heel belangrijk. Ik ben middenin de Corona tijd gestart bij like2match. Na mij kwamen Mariska en Wendela. Tijdens video calls leer je elkaar toch minder goed kennen. Dat maakte de communicatie – zeker in het begin – lastig. Erna.’ Wanneer je tegenover elkaar zit, is dat toch makkelijker. Om de onderlinge band te versterken zien we elkaar tegenwoordig minimaal eens per week. Dan lunchen we samen, maar het kan ook een keukentafel meeting zijn, een fotoshoot, inspiratie dag of strategietraining. Nu we een modus hebben gevonden, hoeven we van mij niet meer terug naar het ‘oude’ normaal. Op afstand werken heeft namelijk ook voordelen: mijn dag start rustiger, het scheelt reistijd en ik kan tussendoor even een boodschap doen.”

 

Matchmaker Mariska: “Ik heb bijna 25 jaar op kantoor gewerkt, lange dagen, veel reizen, vaak van huis. Verplicht thuiswerken, vind ik op dit moment in mijn leven eigenlijk wel fijn. Het gaat ook goed. Ik ben flexibel, kan mijn eigen tijd indelen en het scheelt reistijd. Bovendien ben ik gezegend met een heerlijke thuiswerkplek. Ja, ik ben minder op pad, maar dat compenseer ik door tussendoor even een boodschap te doen. Het is wel belangrijk om geconnect te blijven. Als team hebben we dagelijks contact, we bellen, videobellen en zien elkaar tijdens online meetings.
Toch hoop ik dat lockdown snel ten einde is, want het is natuurlijk wel leuker om mijn collega’s in
real life te zien en te spreken. Als het aan mij ligt, gaan we niet terug naar het ‘oude’ normaal. Juist dankzij werken op afstand, vliegen we binnenkort met het Matchmaker Team naar de Spaanse zon. Hoe gaaf is dat?”

 

 

Matchmaker Wendela: “Ik ben heel erg blij dat we in een moderne wereld leven, waar werken op afstand mogelijk is. Ik ervaar voornamelijk voordelen van thuis werken. Heerlijk om in mijn comfortabele joggingpak, zonder make up, in mijn eigen woonkamer aan de slag te gaan. Niet aankleden en optutten, scheelt me zeker 30 minuten extra in de ochtend. En dan heb ik het nog niet gehad over de ochtendspits. Die mis ik zeker niet. Ik kom echt nooit meer te laat voor een meeting. Mijn werkplek thuis is ook comfortabeler, net zoals mijn eigen kantine precies het juiste assortiment heeft. Thuis kan ik me beter concentreren. Behalve toen mijn buren afgelopen zomer gingen verbouwen. De praatjes bij het koffiezetapparaat mis ik soms. Gelukkig bel ik dagelijks met mijn collega’s en ook tijdens de wekelijkse videocall gaat het heus niet altijd over werk. Ook fijn, de wekelijkse meeting bij Wendy aan de keukentafel. Voordelen van op kantoor werken, vind ik dat je continu kan overleggen, je sneller uitspreekt over kleine dingen die gaande zijn. Ik heb gemerkt dat ik daarvoor toch minder snel de telefoon pak.”

 

#like2match #thuiswerken

Content Creation : Petra Schouten Media