The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Top

Erna interviewt Mariska Both

Ook bij like2match doen we aan intensieve onboarding. Door de corona crisis gaat dat net even anders en moet je  creatief zijn om nieuwe collega’s te leren kennen. 

Ik heb gekozen voor een virtuele kennismaking en stel de dames leuke vragen. De antwoorden deel ik graag met jullie. 

Ik vraag bijvoorbeeld naar 

  • hun ervaring met like2match, 
  • hun mening over recruitment, 
  • hoe zij de toekomst zien in hun eigen vakgebied,
  • en de invloed van corona. 

Mariska Both bijt de spits af

Mariska heeft een druk leven met haar interim opdrachten, haar gezin en haar vrienden. Gelukkig lukt het haar een uurtje voor mij vrij te maken.  Op dit moment is zij interim Category Manager bij ANWB retail. Ze belt dat ze iets later is, ik neem een kop thee en lees de vragen nog eens door. 

Mariska zit niet om woorden verlegen en begint direct te vertellen. Wendy en zij kennen elkaar al heel lang, hebben veel samengewerkt en vaak samen gereisd. Wij maken kort kennis en ik vraag haar waarom ze zich heeft aangesloten bij like2match. Mariska is vanaf de start betrokken. In haar rol als ambassadeur stelt zij haar netwerk open en helpt zo de juiste kandidaat te vinden. 

Mariska en like2match

Een persoonlijke benadering; zowel naar je klant als naar je kandidaat. Dát maakt het verschil “

Toen Wendy 2 jaar geleden over haar recruitment ambitie vertelde was Mariska meteen enthousiast. Ze vindt het concept, de nieuwe  werkwijze die like2match hanteert ook echt nodig. De juiste match maken is iets anders dan een cv aan een kandidaat vragen. Gaat deze persoon echt waarde toevoegen en wordt het een duurzame relatie? Daarvoor moet je het bedrijf en de functie inhoud kennen! Goed luisteren en meedenken en vooral het belang van de kandidaat voorop stellen! 

Trots op Wendy

Hoe Wendy nu aan het bouwen is vindt ze geweldig om te zien. De kracht van like2match ligt echt in de persoonlijke benadering. Daarbij komt Wendy direct uit het vakgebied, dat maakt het verschil. Ze weet wat nodig is voor de functie. Zij weet uit ervaring met wie de opdrachtgever het verschil gaat maken. 

Post Corona en de werkplek

Ziet zij voordelen uit de corona tijd die we meenemen naar de toekomst? 

Ze gelooft in de combinatie thuiswerken en op kantoor zijn. Om haar heen ervaart ze dat mensen zich hier bewust van zijn geworden. Er zijn veel meer mensen gaan wandelen. “Dat merk ik met name aan de verkoop van schoenen bij de ANWB”, vertelt ze lachend. 

Post Corona en haar vakgebied

Mariska hoeft niet lang na te denken, de toekomst in category management is ‘logistiek supply chain management’, voorraadbeheer. De juiste spullen op tijd leveren. Die behoefte wordt volgens haar steeds groter. Afgelopen lockdown kon o.a. PostNL het maar moeilijk aan. Hier moeten oplossingen voor komen. 

Hoe ziet Mariska recruitment in de toekomst? 

“Aandacht en samenwerken zijn volgens Mariska de woorden van toekomst”

Je moet de werkgever en het vakgebied goed kennen om uiteindelijk ook een match voor ze te maken. Even tussendoor een vacature aannemen geeft zelden het gewenste succes. Persoonlijke aandacht en samenwerken zijn volgens Mariska de woorden van toekomst.

 

Bedankt Mariska!  Leuk dat ik je nu iets beter ken en ik verheug mij op een leuke samenwerking! Volgende interview is met Carla Beijer, onze expert op het gebied van HR, organisatie, arbeidszaken en interne communicatie. 

Erna Witbraad