The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Top

Welkom bij team like2match Wendela!

Wendela Dolieslager is 32 jaar, het jongste teamlid van like2match. Een duizendpoot met vele talenten. Zij vertelt vol enthousiasme waarom deze rol haar op het lijf geschreven is.

  • Wendela Dolieslager
  • 32 jaar
  • woont in Amstelveen
  • studie : media informatie communicatie aan de HVA

Wendela, vertel eens iets over je carrière tot nu toe?

Ik ben een echte bezige bij, graag aan het werk en druk met mijn hobbies. Ik heb de opleiding media, informatie en communicatie aan de HVA gedaan. Naast mijn studie volgde ik diverse cursussen zoals fotografie, visagie en permanente make-up. En ik startte mijn eigen webshop. Zo werkte ik een periode, naast het runnen van mijn webshop, in de wereld van fotografie en visagie. Een mooie tijd! 

Om mijn webshop te promoten ben ik actief op events en beurzen mijn producten gaan verkopen. Tijdens Adam Open Air ontdekte ik dat ik het fysieke contact met mensen had gemist. Ik dacht : “ik ga het roer omgooien. ik focus me op de verkoop bij evenementen”. Dit doe ik tot aan de dag van vandaag. 

Drie jaar geleden deed de kans zich voor om bij Blokker op het hoofdkantoor te gaan werken. Ik begon als category assistant en de laatste 2 jaar werkte ik als category coordinator. Ik beheerde mijn eigen productgroep. Een hele fijne periode met veel vertrouwen tussen de collega’s. Hier werd duidelijk dat ik graag in een klein team werk en daar goed in functioneer. Ik draag graag veel eigen verantwoordelijkheid.

En nu ga je stap maken binnen de wereld van recruitment. Hoe is dat zo gelopen?

Een jaar geleden reageerde ik op de vacature van category manager. Ik zocht een baan waarin ik flexibel kan zijn en mijn andere passie op gebied van beauty en fotografie erbij kan blijven doen. Deze baan was echter niet de juiste match voor mij. 

Het leuke gesprek met Wendy is mij bijgebleven. Haar openheid, kennis van het vak en haar mensenkennis. We hebben lekker informeel gekletst, we delen veel gezamenlijke kennissen, omdat ook zij bij Blokker gewerkt heeft. 

Kort geleden belde zij of ik er wel eens had gedacht om recruiter / matchmaker te worden? Ik twijfelde geen moment en voila, hier ben ik!

Waar verheug je je op?

Ik ben heel spontaan, maak makkelijk contact met mensen, ik beteken graag iets voor een ander. Ik ben eerlijk, direct, een open boek. Dat zijn allemaal eigenschappen die bij Wendy en like2match passen. Ik verheug me erg op de samenwerking met haar en het team!Bovendien komt mijn kennis en expertise op gebied van inkoop, verkoop, marketing en category management hier op alle fronten samen. 

Waar ik het meeste naar uitkijk is het directe contact met mensen. Het gevoel dat je iemand kunt helpen aan de juiste plek, iets voor ze kan betekenen. Ik weet zeker dat ik er zeer gelukkig van word om de perfecte match te vinden voor de klanten van like2match.

Wat vind jij belangrijk bij een recruiter?

Ik ben zelf 1 keer via een recruiter bemiddeld. Wat ik toendertijd apart vond was dat het 1e kennismaking in het Engels was. Het was geen international gerelateerde functie en bij een oer Hollands bedrijf. Ik voelde een enorme afstand tussen mij en de recruiter. 

Voor mij is het belangrijk dat een recruiter benaderbaar is. Veel recruiters kijken niet verder dan een CV en of het een match is met het gewenste profiel. Ze vragen niet door en je krijgt het gevoel dat ze je pushen om je over te halen voor een functie te gaan. Heel irritant vind ik dat. Dat ga ik dus zeker niet doen. Ik blijf dicht bij mezelf en ga hopelijk heel veel opdrachtgevers en kandidaten blij maken!