The Best Job Listing Theme. Everything you need.

Lorem ipsum dolor sit amet, quo veri iuvaret ex, iusto pericula efficiendi pro id. Te vis labores accusamus.

Top

Mariska over haar carrièreswitch. Was het de sprong waard?

Een jaar geleden sprong Mariska in het diepe. Van interim category manager in de retail branche dook zij in het recruitment avontuur. Hoe gaat het nu met het haar, een jaar na de carrièreswitch? 

Vanaf het begin ben ik betrokken bij like2match. In eerste instantie als ambassadeur. Wendy en ik waren ooit collega’s. Toen onze wegen scheidden hielden we contact. Als ik op een interim opdracht zat en toch werd benaderd voor een nieuwe klus, bracht ik hen in contact met like2match. Zo startte ik op de achtergrond al bij like2match.

Nieuwe uitdaging

‘Zou het recruiten niet iets voor jou zijn?’, vroeg Wendy ruim een jaar geleden. Na een carrière van ruim 20 jaar in inkoop en category managemenwas ik eerlijk gezegd wel toe aan een nieuwe uitdaging. Wat wil ik nog bereiken in mijn carrière? Waar krijg ik energie van? Deze vragen spookten steeds vaker door mijn hoofd. Een van mijn kwaliteiten is het verbinden van mensen. Een andere wens is kennis delen. Jong professionals helpen bij de volgende stap in hun carrière. Sparren, meedenken. Door mijn achtergrond in de retail weet ik als geen ander waar zij tegenaan lopen. 

Volg je hart

‘Kan ik dit? Past dit?’ zei ik hardop tegen mezelf. De enige manier om erachter te komen is door het gewoon te doen. Mijn start bij like2match was meteen succesvol. De vacatures vlogen me om de oren en het coachen en plaatsen van kandidaten gaat me goed af.. De kennis die ik gedurende mijn loopbaan heb vergaard is de rode draad in mijn werk als matchmaker. Door mijn carrièreswitch is ruimte ontstaan om voor meerdere opdrachtgevers te werken en verschillende werkzaamheden te doen. 

Mooie combinatie

Grote interim opdrachten zijn niet te combineren met mijn werkzaamheden voor like2match,  ik doe ernaast wel kleine opdrachtgevers in de retailbranche. Omdat ik het leuk vind, maar zeker ook omdat het voor mijn werk als matchmaker goed is om ‘geconnect’ te blijven. Zo ben ik pas geleden gestart bij een scale up in circulair katoen, waar ik hen op productontwikkeling ondersteun op het gebied van bed-, bad- en keukentextiel. Daarnaast geef ik vanuit mijn onderneming ook gastcolleges. Nog een wens die is uitgekomen. Terugkijkend op afgelopen jaar, kan ik met volle overtuiging zeggen: ‘Ik ben blij dat ik de sprong heb gewaagd, mijn hart heb gevolgd.’’

Mooi om te lezen dat Mariska net als Wendy haar hart volgt en daar het ultieme werkgeluk heeft bereikt.

 

Wil jij sparren over jouw carrièreswitch ? Wij als experts helpen jou graag!